08 | 12 | 2023

EUREX ALIMENTARE SRL

logo_s1

       Ülker este cea mai mare companie de bunuri de larg consum din Turcia, înfiinţată în anul 1944. Compania este deţinută de grupul turc Yildiz Holding, care, din 2007 are in portofoliu si celebrul producător belgian de ciocolată Godiva.

 

       Renumit pentru dulciurile sale, domeniu in care traditia de durata i-a atras o incredere solida in produsele sale de calitate, Grupul Ülker si-a extins cu indrazneala portofoliul si in alte categorii: lactate, margarina, cafea, bauturi racoritoare, inghetata si multe altele.

 

       In anul 2003, Grupul Ülker a incheiat un joint-venture cu firma elvetiana Hero, pentru gama de produse de mancare dedicata nou-nascutilor si copiilor mici (pana in 3 ani). Consecvent acestui trend, in 2005 a semnat un contract cu Kelloggs, liderul mondial al pietei de cereale, dovedind inca o data ca dorinta sa de a deveni o marca mondiala este pe deplin justificata.   

 

        In  anul 2009, compania a inregistrat la nivel mondial o cifra de afaceri mai mare de 10 miliarde de dolari, detinand fabrici in Algeria, Arabia Saudita, Egipt, Iran, Kazakhstan, Romania, Turcia, Ucraina, Uzbekistan.

 

 

 

 

ULKER IN ROMANIA  

 

       In Romania, Ülker incanta de peste 15 ani consumatorii de toate varstele. La inceput, acestia s-au bucurat doar de produse Ülker de import, iar incepand cu 2005 au putut savura biscuiti sau snack-uri produse in Romania. Acest lucru se datoreaza faptului ca, in 2004, Grupul Ülker a ales Romania pentru extinderea facilitatilor sale de productie, incepand astfel construirea uneia din cele mai mari si moderne fabrici din sud-estul Europei. In februarie 2006, fabrica Ülker din Romania si-a deschis oficial portile, numele companiei inregistrate local fiind S.C. Eurex Alimentare S.A. Cu o suprafata de 20.000 de metri patrati, aflata pe un teren de aproape 10 hectare, fabrica Ülker este parte a unui proiect de investitii de peste 23 de milioane USD.

 

       Noua fabrica este o fericita imbinare a traditiei de durata a Grupului Ülker in fabricarea acestor produse, cu cele mai recente descoperiri tehnologice din industrie. Detinatoare a numeroase certificari internationale de calitate, unele dintre ele unice in Romania, fabrica Ülker din Popesti-Leordeni produce atat pentru piata romaneasca, cat si pentru export in tarile din Uniunea Europeana, dar si in tari din Asia si Africa (Albania, Bulgaria, Croatia, Germania, Grecia, Kosovo, Letonia, Macedonia, Ungaria, Arabia Saudita, Liban, Senegal)

 

       In acest moment, in fabrica din Romania se produc urmatoarele branduri: Petit Beurre (singurii biscuiti din Romania care folosesc ca ingredient laptele proaspat), Tempo, Biskrem si linia de produse Clip ce cuprinde sticks, pretzels si biscuiti.

 

       In Romania, Ülker are peste 300 de persoane angajate permanent, dintre care peste 220 sunt implicate direct in procesul de productie.

 

       In iulie 2006 SC Eurex Alimentare SA a fost certificat ISO 9001 si IFS de catre TUV NORD, devenind astfel singurul producator de biscuiti din Romania care detine aceasta certificare.

 

       Extinderea portofoliului este una dintre prioritatile companiei noastre. Ne propunem dezvoltarea rapida a unui portofoliu de produse cat mai larg si mai competitiv, adaptat gusturilor consumatorilor romani si promovarea sustinuta a acestuia, astfel incat produsele Ülker sa ajunga in curand favoritele unui numar cat mai mare de romani.

 

S.C. Eurex Alimentare S.R.L.
Sos. De centura nr.  99, 

Popesti-Leordeni, jud. Ilfov,
RO14659169
J23/950/2002
Capitalul social: 32.640.000 lei